Skolämne: Matematik

Didactoons – Lär Dig Räkna, addition och Subtraktion för barn

Barnen får ett spännande äventyr när de löser tankekrävande spel, pussel, minnesspel, additionsspel, subtraktionsspel, spel med multiplikationstabeller och huvudräkningsspel. Och allt detta perfekt anpassat till deras ålder.

Kostnad: Gratis

DinoTim – Minispel med former, färger och siffror

Barnen får uppleva ett spännande äventyr, lösa olika pussel med färger och geometriska former, springa, flyga, hoppa och utöva magi för att låsa upp alla dino-karaktärer och spellägen.

Kostnad: 25 kr

Jakten på kottarna – Räkna grankottar och träna samtidigt på huvudräkning mellan ett och tio

Sagan handlar om att Kicki Ekorre en dag hittar en glasburk. Hon bestämmer sig för att samla kottar i burken men behöver läsarens hjälp för att kunna samla och räkna alla kottarna.

Kostnad: Gratis

Räknetornet – Omfattande och roligt matematikspel

Appens syfte är att barn på ett roligt sätt skall få öva upp sin matematiska förmåga avseende taligenkänning, talförståelse och matematiska begrepp. Områdena som appen innehåller är räkna, identifiera, jämför och prepositioner – där varje område tränas genom olika övningar.

Kostnad: Gratis

Bolibompa – TV-programmet i app med bokstavs- och sifferträning

Appen Bolibompa innehåller tv-programmet i en barnvänlig spelare. Här finns även flera lärorika småspel där man bland annat lär känna bokstäverna i alfabetet och sifferträning.

Kostnad: Gratis

Minilobes 123 – Leksam introduktion till siffror

Minilobes 123 går ut på att känna igen siffror, lära sig att räkna och förstå betydelsen av mer än och mindre än.

Kostnad: Gratis

Making Sequences – Träna berättande med bildstöd/sekvenser

Att berätta med en ”röd tråd” är svårt för många elever och då är bildstöd med hjälp av sekvensbilder ett sätt att hjälpa eleverna att utveckla berättarförmågan. I denna app kan du skapa egna sekvensserier som är anpassade till elevens språkliga nivå.

Kostnad: 50 kr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright Plugg.se