Område: Bild och Form

Daisy the Dinosaur – Kodning för de yngre

Lär dig grunderna i kodning på ett lekfullt sätt med Daisy, dinosaurien. Med "dra och släpp-teknik" så är det enkelt att få Daisy att röra sig över scenen och utföra det du vill att hon ska göra.

Kostnad: Gratis

ASL – Att skriva sig till läsning

En genomtänkt app där du kan lägga till eget material och skapa egna övningar på de teman du själv planerar. Övningarna kan du dela från en iPad till flera plattor. Appen har ljudande tangentbord och en talsyntes för uppläsningsfunktion av den text du vill ha uppläst. Det finns stora möjligheter för lärare som använder ASL-metodiken att kunna använda denna app som stöd på ett roligt och effektivt sätt.

Kostnad: 75 kr

Lifeliqe – Ger möjlighet att utforska 3D-modeller och uppleva virtuella miljöer

LifeLiqe har över tusen 3D-modeller och några VR-upplevelser där materialet efterliknar verkliga objekt och miljöer. Det kan vara en växtcell med sina organeller eller ett besök hos en stegosarus som betar bland andra dinosaurier.

Kostnad: Gratis

Make Beliefs Comix – Skapa serier på enkelt sätt

Make Beliefs Comix använder du för att göra en seriestrip. Barnen kan få tolka budskapet som du eller någon annan lagt in i den. Det kan t ex handla om problemlösning i olika situationer eller så kan det vara en början på en berättelse som barnen sedan ska fortsätta på

Kostnad: Gratis

Tellagami Edu – Skapa interaktiva figurer och gör egna filmer

Med Tellagami Edu skapar du enkelt egna interaktiva figurer som kan användas i undervisningen på många olika sätt. Slutresultatet blir korta filmer, eller "gamis" som de kallas, där din figur pratar med ditt inspelade tal eller talsyntes.

Kostnad: 50 kr

TinyTap – Skapa interaktivt lektionsmaterial

Med denna app får du och dina elever vara kreativa! I Tinytap har du möjlighet att skapa pedagogiska spel, interaktiva lektioner och presentationer, visuella frågesporter, musik aktiviteter, illustrerade berättelser och sätta ihop effektfulla illustrationer.

Kostnad: Gratis

Troll ME – En förtrollande app

Förtrolla dig själv, dina vänner, din familj - ni blir troll i ett klick!effektfulla illustrationer.

Kostnad: Gratis

Thinglink – En bild säger mer än tusen ord

Thinglink är en interaktiv bild med taggar av hyperlänkar. Det finns flera olika användningsområden, t.ex. att skapa digital adventskalender.

Kostnad: Gratis

Tayasui Sketches – En välpackad målarlåda

För att måla kan det vara bra att ha tillgång till flera olika sorters pennor och penslar. Här har vi en jättebra målarlåda med just detta. Här finns stiftpenna, tre olika sorters tuschpennor, krita och akvarellpensel.

Kostnad: Gratis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright Plugg.se